Поліція підозрює 5 осіб у вбивстві Шеремета

Читать на русском
Вивчаючи справу про підрив ЛЕП, організатором якого є чоловік з прізвищем Онацик, слідство зацікавив інший чоловік зі специфічним знаком на одязі.

У вбивстві журналіста Павла Шеремета поліція підозрює п'ять осіб.

Про це під час брифінгу повідомив перший заступник голови Нацполіції - начальник кримінальної поліції Євген Коваль.

У поліції заявили, що вбивство Павла Шеремета здійснили Яна Дугар, Юлія Кузьменко та її співмешканець, музикант Андрій Антоненко і подружжя Грищенків.

За його словами, слідство вивчило обставини 35 схожих злочинів, але увагу привернули такі: підрив ЛЕП у Херсонській області та невдалий замах на бізнесмена Михайла Чекурака в Косові Івано-Франківської області.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський запевнив, що вбивць Павла Шеремета буде знайденоСказано 23 липня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Вивчаючи справу про підрив ЛЕП, організатором якого є чоловік з прізвищем Онацик, слідство зацікавив інший чоловік зі специфічним знаком на одязі.

«Вивчивши коло знайомих Онацика, правоохоронців зацікавив Андрій Антоненко, який проживає в Києві біля місця вбивства Шеремета. На фото в соцмережах у нього є схожий одяг, як у підозрюваного у справі», - зазначив Коваль.

Також слідчі встановили лікаря і волонтера Юлію Кузьменко і громадянина К. (псевдо «Електрик»). У них були спільні друзі, а останній володів навичками оперативної роботи.

За даними слідства, під час замаху в Косові був саморобний вибуховий пристрій майже ідентичне з тим, яким підірвали машину з Шереметом.

«Було встановлено авто, яке використовувалося при закладення вибухівки, і особистість того, хто закладав вибухівку. Так слідство встановило громадянина В. (псевдо «Пістолет»). Підозрювані - Владислав Грищенко («Буча») та Інна Грищенко («Пума»)», - зазначив Коваль.

Він також зазначив, що громадянин В. возив їх із Києва до Косіва. Пізніше за автомобілем Грищенко приїхав громадянин К., і стало зрозуміло, що між даними групами є зв'язок. Крім того, на суди по Грищенку приходили їхні друзі та близькі, які раніше були в полі зору поліції.

Слідство встановило, що Юлія Кузьменко є співмешканкою громадянина К. Крім того, є ще громадянка Дубель, після цього почалося активне розслідування.

Раніше слідство назвало основну версію вбивства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: