Чубаров повідомив про своє затримання в аеропорту Бухареста

Читать на русском
Румунські прикордонники затримали голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова в аеропорту Бухареста.

Румунські прикордонники затримали голову Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова в аеропорту Бухареста.

Про це він повідомив у Facebook.

Чубаров зазначив, що при прильоті в Бухарест і проходженні прикордонного контролю румунські прикордонники вилучили у нього паспорт і 3 з половиною години утримували його в трансферній зоні аеропорту. Пояснення Чубарову не надали.

«На територіях цих країн російські спецслужби мають де-факто право арешту переслідуваних Росією осіб, незалежно від їх громадянства. Але не очікував, що отруйні щупальця російських спецслужб постараються дістати мене в Румунії», - написав він.

За його словами, метою візиту до Румунії є заплановані на четвер зустрічі з Державним секретарем Міністерства закордонних справ, а також з експертами German Marshall Fund of the United States для обговорення ситуації в тимчасово окупованому Російською Федерацією Криму та мілітаризації півострова і Чорного моря.

«Негайне втручання в ситуацію посла України в Румунії Олександра Банькова і консула посольства України в Румунії Павла Некрасова дозволили через 3, 5 години чекання вирішити ситуацію і близько 7:00 ранку я вже був в готелі, щоб о 9:30 почати виконувати програму перебування», - розповів Чубаров.

Нагадаємо, раніше Чубаров заявляв, що Росія вимагає виключити питання Криму з декларації ОБСЄ.

Як відомо, Генасамблея ООН схвалила резолюцію щодо Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: