Росія вимагає виключити питання Криму з декларації ОБСЄ – Чубаров

Читать на русском
Російська делегація в ОБСЄ домагається виключити з тексту резолюції щодо ситуації в Україні будь-які згадування окупованого Криму.

Російська делегація в ОБСЄ домагається виключити з тексту резолюції щодо ситуації в Україні будь-які згадування окупованого Криму.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook.

Зокрема він розмістив на своїй сторінці звернення до учасників 26-го щорічного засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, в якому йдеться про намір Росії прибрати окупований Крим з тексту документа.

«У підготовленому проекті відповідної декларації відображені результати розгляду ситуації в Україні, в якому зазначається, що ОБСЄ і надалі слід приділяти увагу тимчасово окупованому Криму, використовуючи для цього всі інструменти ОБСЄ. Однак делегація Російської Федерації наполягає на виключенні з зазначеного документа ОБСЄ будь-яких згадок про Крим», - йдеться у зверненні.

Також у Меджлісі закликали ОБСЄ не піддаватися на шантаж та маніпуляції з боку Росії та все ж включити питання Криму в резолюцію щодо ситуації в Україні.

«Від імені Меджлісу кримськотатарського народу, закликаємо міністрів закордонних справ країн-учасниць ОБСЄ не піддаватися на шантаж російської делегації ... Закликаємо включити питання деокупацію Криму в загальнополітичну декларацію за підсумками засідання Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ», - наголошують у зверненні.

Раніше третій комітет Генасамблеї Організації Об'єднаних Націй ухвалив проект оновленої резолюції щодо Криму.

У МЗС привітали оновлену резолюцію ООН щодо Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: