В Україні створять бригадну бойову групу за стандартами НАТО

Читать на русском
У 2020 році на базі однієї з бригад Сухопутних військ Збройних сил України створять бойову тактичну групу.

У 2020 році на базі однієї з бригад Сухопутних військ Збройних сил України створять бойову тактичну групу.

Про це розповів командувач Сухопутних військ генерал-лейтенант Олександр Сірський в інтерв'ю Defense Express.

«Наступного року ми плануємо провести на базі однієї з бригад експеримент - створити бригадну бойову тактичну групу, яка буде включати бригаду із засобами посилення від інших родів військ і служб, будуть посилені й засоби протиповітряної оборони, засоби розвідки, радіоелектронної боротьби, артилерія», - сказав Сірський.

За його словами, експериментальна бригада буде готуватися за стандартами НАТО і матиме дворічний цикл підготовки, що дозволить застосувати її відповідно до стандартних процедур, ухвалених у країнах-членах НАТО, як на території нашої держави, так і при необхідності проведення якихось спільних дій.

Він також повідомив, що в ЗСУ відбувається серйозна трансформація військового управління в контексті досягнення сумісності з НАТО. Основні заходи щодо реформування повинні бути проведені до кінця 2020 року.

За результатами трансформації органів військового управління в Сухопутних військах відбудеться відділення функцій формування, підготовки, розвитку військ, технічного оснащення і всебічного забезпечення від функцій управління і застосування. Це стане кардинальною відмінністю від того, що дісталося армії в спадок від радянської системи управління.

«При такому розподілі, коли кожен спеціалізується на конкретних речах, можна досягти значно більшої ефективності на кожній із цих сходинок. Ми буквально на порозі великих змін», - додав Сірський.

Він зазначив, що вже до початку лютого 2020 року планується перейти на нову організаційно-штатну структуру і завершити всі організаційні зміни.

Раніше стало відомо, що ЗСУ отримують у рамках військової допомоги від США.

Нагадаємо також, Зеленський підписав закон про модернізацію сержантській служби в ЗСУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: