США проведуть військові навчання навесні 2020 року в Європі

Читать на русском
США планують провести в Європі найбільші навчання з часів закінчення холодної війни. Про це заявив американський генерал-майор Беррі Сігуїн.
Ілюстративне фото.

США планують провести в Європі найбільші навчання з часів закінчення «холодної війни».

Про це в інтерв'ю Reuters заявив американський генерал-майор Беррі Сігуїн, який керує операціями союзників з військового штабу НАТО в Бельгії.

Військові навчання-2019: де братимуть участь Збройні сили УкраїниВ Україні в цьому році пройдуть п'ять багатонаціональних військових навчань, в тому числі Сі Бріз і Репід Трайдент.

«Це дійсно демонструє трансатлантичну єдність і прихильність США НАТО», — сказав він.

Навесні 2020 року до Європи будуть відряджені 20 тисяч американських військових.

Американські солдати будуть перекинуті через Атлантичний океан до Бельгії та Нідерландів, а звідти через територію Німеччини вони будуть передислоковані до Польщі та вздовж східних кордонів НАТО.

При цьому Збройні сили США приєднаються до американських військ, які вже дислоковані в Європі, і до сил партнерів з НАТО.

Усього в навчаннях візьмуть участь 37 тисяч осіб.

Метою навчань стане попередження Росії від повторення анексій, подібних захопленню Криму в 2014 році.

Нагадаємо, ВР схвалила допуск підрозділів збройних сил іноземних держав на територію країни. Це означає, що цьогоріч в Україні знову пройдуть масштабні військові навчання «Репід Трайдент», «Сі Бриз» та інші. «Слово і Діло» розбиралося, в яких маневрах візьмуть участь ЗСУ, а які відбудуться на нашій території.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: