В Україні стартувало тестування додатка «Дія»

Читать на русском

Міністерство цифрової трансформації почало прийом заявок на тестування бета-версії мобільного додатку Дія.

Міністерство цифрової трансформації почало прийом заявок на тестування бета-версії мобільного додатку «Дія».

Про це під час брифінгу заявив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише сайт відомства в середу, 11 грудня.

11 грудня стартує набір тестувальників, який триватиме 5 днів - до моменту запуску. 16 грудня запускається бета-версія мобільного додотку «Дія».

Перша версія програми знадобиться водіям. Розпочнеться офіційне тестування бета-версії мобільного додатку з доступом до цифрових водійських прав і техпаспорту на авто.

«Всі, хто приєднаються до тестування, першими отримають можливість завантажити на свій смартфон водійські права і техпаспорт. Нарешті страх про забуті вдома документи залишиться в минулому», - відзначили в міністерстві.

Криза в дотриманні ПДР: що врятує українців від смертей на дорогахОдним із ключових завдань для влади на всіх рівнях у 2020 році має бути зменшення смертності на дорогах. Чи стане наступний рік визначальним у питанні поліпшення безпеки руху – розбирався політолог Олександр Радчук.

За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, цьогоріч українці сплатили 71 млн гривень у вигляді штрафів за те, що не мали при собі водійських прав або техпаспорту під час керування автомобілем.

В Україні 9,5 млн громадян мають водійське посвідчення. Однак оцифровані фото мають лише 2,5 млн водіїв. Додаток отримує інформацію з реєстру МВС, тому «Дія» відображає лише посвідчення тих водіїв, які отримали їх після 2013 року і мають «прикріплені» до прав фото в реєстрі.

«Ми знайшли рішення проблеми. За згодою особи цифрове посвідчення буде підтягуватися з демографічного реєстру, тому в цілому 6 млн українців зможуть отримати цифрові водійські документи. Наповнення реєстрів фото забезпечить високий рівень захисту сервісу», - заявив Федоров.

Починаючи з 16 грудня учасники тестування на свою електронну скриньку отримають індивідуальне посилання для доступу до додатку. Пройти ідентифікацію тестувальники зможуть через BankID. Верифікація даних посвідчення відбуватиметься за допомогою QR-коду.

Проєкт мобільного додатка «Дія» створюється у співпраці Міністерства цифрової трансформації з Міністерством внутрішніх справ, банком ПриватБанк і міжнародною IT-компанією EPAM.

Раніше нардепи віднесли візочників до учасників дорожнього руху.

Також нагадаємо, водіїв почали штрафувати за перевезення дітей без автокрісел з 20 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: