У РФ заочно судитимуть ексміністра оборони України

Читать на русском
Слідчий комітет РФ передав до суду кримінальну справу стосовно колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка.

Слідчий комітет РФ передав до суду «кримінальну справу» стосовно колишнього міністра оборони України Анатолія Гриценка.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

У Слідкомі РФ уточнили, що завершили розслідування «справи» проти Гриценка. Відзначимо, що в Росії його звинувачують в «скоєнні публічних закликів до здійснення терористичної діяльності на території РФ з використанням засобів масової інформації».

«Наразі він продовжує переховуватися на території України, звідки не може бути екстрадований відповідно до норм міжнародного права і національного законодавства України», - заявляють у Слідкомі РФ.

За версією російського слідства, 16 липня 2014 року і 2 липня 2017 року Гриценко, перебуваючи в Україні, «публічно виступив у ЗМІ з закликами до здійснення терористичної діяльності на території РФ шляхом підриву російських поїздів у прикордонних з Україною регіонах, автомашин у містах Москві і Таганрозі у відповідь на нібито проведену російськими спецслужбами за вказівкою керівництва країни діяльність, спрямовану на знищення української військової техніки і вбивства представників українського силового блоку».

Слідком РФ стверджує, що причетність Гриценко до вчинення такого злочину «підтверджується сукупністю зібраних доказів, в тому числі - висновками судових експертиз, результатами оперативно-розшукової діяльності та іншими матеріалами справи».

«Наразі кримінальну справу із затвердженим обвинувальним висновком направлено до суду для розгляду по суті», - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Гриценко оголосили в розшук у РФ, потім суд у Москві заочно заарештував Анатолія Гриценка.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: