З'ясувалася сума контракту України і Росії щодо нафти

Читать на русском
Російська Транснафта за десять років заплатить Укртранснафті за транспортування нафти територією України 106,7 мільярдів рублів (1,5 млрд євро).

Російська «Транснафта» за десять років заплатить «Укртранснафті» за транспортування нафти територією України 106,7 мільярдів рублів (1,5 млрд євро).

Про це йдеться в повідомленні російської компанії.

Договір з РФ про транзит нафти на 10 років: що дасть та чому вдалося підписатиУкртранснафта продовжила контракт на транзит російської нафти через нафтотранспортну систему України до Європи на 10 років.

Термін виконання зобов'язань за угодою - з 1 січня 2020 до 1 січня 2030 року. Після цього термін буде продовжуватися на 1 календарний рік, допоки одна зі сторін попередньо не повідомить іншу; в частині оплати - до повного виконання зобов'язань за взаєморозрахунками, уточнює «Транснафта».

Нагадаємо, «Транснафта» і «Укртранснафта» уклали нову десятирічну угоду 3 грудня. Базові принципи співпраці залишилися без змін, в тому числі й порядок оплати послуг з транзиту нафти.

Раніше повідомлялося, що Україна рекордно збільшила транзит російської нафти - до 1,67 млн ​​тонн на місяць. Це стало найбільшим обсягом нафти, що транспортується протягом місяця з квітня 2015 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: