Україна і РФ продовжили контракт з нафти на 10 років

Читать на русском
Укртранснафта і російська Транснафта уклали додаткову угоду до договору про транспортування нафти територією України, яка продовжує його дію на 10 років – з 1 січня 2020 року до 1 січня 2030 року.

«Укртранснафта» і російська «Транснафта» уклали додаткову угоду до договору про транспортування нафти територією України, яка продовжує його дію на 10 років – з 1 січня 2020 року до 1 січня 2030 року.

Про це повідомляє пресслужба «Укртранснафти» у вівторок, 3 грудня.

Відзначається, що підписання документа відбулося відповідно до рішення акціонера АТ «Укртранснафта» НАК «Нафтогаз України» від 27 листопада 2019 року.

Документ підписали генеральний директор «Укртранснафти» Микола Гавриленко і віцепрезидент «Транснафти» Сергій Андронов у рамках Міжнародної конференції «Енергетика в 21 столітті» в хорватському Загребі.

При цьому зазначено, що базові принципи співпраці між «Укртранснафтою» і «Транснеафтою» залишилися без змін, зокрема порядок оплати послуг і механізм взаємодії на рівні технічних служб двох нафтотранспортних операторів.

Раніше повідомлялося, що Україна рекордно збільшила транзит російської нафти - до 1,67 млн ​​т в місяць. Це стало найбільшим обсягом нафти, що транспортується за місяць з квітня 2015 року.

Також повідомлялося, що Росія компенсувала «Укртранснафті» понад 4 млн євро за «брудну» нафту в трубопроводі «Дружба».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: