Карта ООС: ситуація на сході України на 6 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 6 грудня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Порівняно з попередньою добою російсько-окупаційні війська збільшили свою активність – 8 разів обстріляли наші позиції, при цьому в одному випадку застосували заборонений Мінськими домовленостями міномет калібру 82 мм.

На Луганському напрямку обліковано 6 обстрілів

.

Двічі, вранці та після обіду, противник з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новолуганського.

Біля Луганського і Травневого ворог відкривав вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів, а у районі Зайцевого – з ручних протитанкових гранатометів і кулеметів.

Неподалік Кримського після 20-ї години окупанти 45 хвилин вели вогонь по наших позиціях з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку противник порушив режим тиші двічі.

З о пів на восьму ранку за 20 хвилин 10 мін калібру 82 мм розірвалися на позиціях наших військ, обладнаних біля Широкиного.

Неподалік Лебединського з 13.35 до 14.00 лунала стрілецька зброя.

Відзначу, що обидва рази окупанти вели вогонь з боку населеного пункту Саханка.

Упродовж минулої доби внаслідок ворожих обстрілів жоден з військовослужбовців Об’єднаних сил не загинув і не був поранений.

Від початку поточної доби до 12.30 російсько-окупаційні війська здійснили вже 4 обстріли, усі на Донецькому напрямку.

Вночі окупанти двічі відкривали вогонь по наших воїнах, які боронять підступи до Авдіївки.

Так, о першій годині розпочався потужний і тривалий обстріл наших позицій із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм. Загалом зафіксовано 23 вибухи мін, випущених з боку Мінерального.

А після другої години ночі противник 35 хвилин з боку Каштанового обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

З 7.30 до 7.50 ворожі станкові протитанкові гранатомети лунали неподалік Миколаївки. Після 10-ї ранку 20 хвилин російсько-окупаційні війська з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї вели вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районі Павлополя.

Втрат з нашого боку немає.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування продовжує здійснювати заходи, спрямовані на підняття рівня бойової готовності частин і підрозділів 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Зокрема, з наступного року в російсько-окупаційних військах буде змінено порядок проходження військової служби в частині, що стосується граничного віку перебування особового складу на службі.

Так, командирам з’єднань і частин 1 та 2 АК наказано до березня 2020 року розірвати контракти з військовослужбовцями віком 50-55 років, у залежності від займаних ними посад. Також військовим комісаріатам на тимчасово окупованій території у Донецькій і Луганській областях доведено розпорядження про заборону прийняття на військову службу осіб, старших 45 років.

Водночас з метою створення підготовленого резерву для поповнення лав окупаційних військ російська окупаційна адміністрація посилює пропагандистську роботу в системі т. зв. «військово-патріотичного і фізичного виховання» молоді та юнацтва шляхом розбудови розгалуженої структури громадських організацій за зразком російської «Юнармії».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: