Іран продовжив експортувати нафту в обхід санкцій США

Читать на русском
Іран продовжує експортувати нафту, незважаючи на чинні санкції США. Про це в понеділок, 2 грудня, заявив перший віце-президент країни Есхак Джахангирі.

Іран продовжує експортувати нафту, незважаючи на чинні санкції США.

Про це в понеділок, 2 грудня, заявив перший віце-президент країни Есхак Джахангирі.

«Не дивлячись на максимальний економічний і психологічний тиск США, а також на санкції, введені проти нашого нафтового експорту, ми продовжуємо продавати нашу сиру нафту, використовуючи альтернативні способи», - цитує його Tehran Times.

Джахангирі зазначив, що дії Сполучених Штатів націлені на те, щоб привести до колапсу економіку Ірану і порушити її територіальну цілісність. Однак, за словами віце-президента, американській стороні не вдалося скоротити нафтовий експорт до нуля.

22 квітня стало відомо, що президент США Дональд Трамп вирішив не продовжувати термін дії винятків із санкцій стосовно Ірану. Таким чином, з 2 травня держави, які купують у Ісламської Республіки нафту, повинні будуть припинити це робити, інакше їм будуть загрожувати санкційні заходи з боку Вашингтона. Як заявила пізніше прессекретар Білого дому Сара Сандерс, «президент Трамп прийняв дане рішення, щоб звести експорт іранської нафти до нуля».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: