Карта ООС: ситуація на сході України на 2 грудня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 2 грудня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Активність російсько-окупаційних військ на лінії зіткнення, порівняно з попередньою добою, дещо зросла – противник збільшив кількість обстрілів наших позицій до 7. При цьому заборонений Мінськими домовленостями міномет калібру 82 мм застосував 1 раз.

Вчора, 1 грудня, під час виконання бойового завдання на невідомих вибухових пристроях підірвалися двоє українських військовослужбовців. На превеликий жаль, внаслідок вибухів наші воїни отримали несумісні з життям поранення і померли на місці підриву.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам загиблих Героїв.

Луганський напрямок


Тут обліковано 2 обстріли.

Вночі окупанти з боку Доломітного майже 50 хвилин з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вели вогонь по наших опорних пунктах поблизу Новолуганського.

А після 21:00 протягом 15 хвилин обстрілювали позиції підрозділів Об’єднаних сил біля Зайцевого з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Донецький напрямок


Там порушень режиму тиші було 5.

З 10:40 до 11:20 6 мін калібру 82 мм розірвалися на наших позиціях неподалік Новогригорівки.

Увечері з боку Саханки ворог з автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру обстріляв захисників Широкиного, та з ручних протитанкових гранатометів і кулеметів – опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил в районі Лебединського.

Зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї противник відкривав вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Павлополя.

Крім того, вже наприкінці доби неподалік Красногорівки лунав ворожий кулемет.

Обстановка на сьогодні, 02 грудня

Від початку поточної доби до 12:30 російсько-окупаційні війська вогневої активності не проявляли.

Втрат з нашого боку немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: