На Донбасі ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості порушень

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню у Донецькій області.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню у Донецькій області.

Спостерігачі зафіксували більше вибухів (близько 220) порівняно з попереднім звітним періодом (190 вибухів). Майже половина порушень режиму припинення вогню зафіксована в районах на північ від Широкиного (підконтрольний уряду), поблизу Світлодарська (підконтрольний уряду), а також поблизу населеного пункту Зализне (підконтрольний уряду), сказано у звіті СММ ОБСЄ.

Нормандський формат: як проходили переговори в 2014-2018 рокахНормандська четвірка 9 грудня проведе переговори. Востаннє в такому форматі збиралися у 2016 році.

У Луганській області Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши при цьому більше вибухів (62), порівняно з попереднім звітним періодом (приблизно 30 вибухів).

Більшість порушень режиму припинення вогню, у тому числі більшість вибухів, зафіксовано в районах на схід і південь від Попасній (підконтрольна уряду).

Раніше повідомлялося, що на Донбасі в районі проведення операції Об'єднаних сил 28 листопада збройні формування Російської Федерації п'ять разів порушили режим припинення вогню.

Також Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що командування збройних формувань Російської Федерації на Донбасі вживає заходів для підвищення рівня приховування обстрілу позицій операції Об'єднаних сил.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: