Голова Нацслужби здоров'я подав у відставку

Читать на русском
Голова Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Олег Петренко написав заяву про звільнення з посади.

Голова Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Олег Петренко написав заяву про звільнення з посади.

Про це йдеться на сторінці НЗСУ в Facebook.

«Я сьогодні написав заяву про звільнення з посади голови Національної служби здоров'я України. За власним бажанням. Сподіваюся, найближчим часом уряд її підтримає. Причина - у нас дуже різні фундаментальні цінності з командою, яка зараз працює над трансформацією системи охорони здоров'я. І це заважає працювати і мені, і їм. Відсутність однакового розуміння мети, складності процесів, спільної відповідальності та постійний пошук простих рішень в складних питаннях не допомагає знаходити спільну мову і постійно стає каменем спотикання. Моє рішення в такому випадку - дати новій політичній команді можливість зробити це інакше, ніж робив і щодня роблю це я. Бо дії завжди важливіші, ніж слова», - заявив Петренко.

Він додав, що продовження реформ не зупинити.

«Первинна медична допомога повністю перейшла на нову модель фінансування. Програма реімбурсації «Доступні ліки» оновилася, всі процеси перейшли в електронну систему, з бюджетоорієтованої програма стала спрямованою на потреби пацієнта. Програма медичних гарантій з розрахунками, тарифами, пакетами послуг розроблена», - зазначив Петренко.

«Більше поки що коментувати своє рішення я не буду. Але, далі буде. Не перемикайте... I'll be back», - сказав Петренко.

Він додав, що НСЗУ має стати єдиним національним стратегічним закупщиком медичних послуг і лікарських засобів за програмою медичних гарантій, з однаковими для всіх правилами і прозорим розподілом коштів.

Нагадаємо, в Україні хочуть розробити новий закон про психічне здоров'я.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: