Карта ООС: ситуація на сході України на 24 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 24 листопада 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Кількість обстрілів, вчинених російсько-окупаційними військами проти підрозділів Об’єднаних сил залишилася на тому ж рівні, що і позаминулої доби. Всього вчора по всій ліній бойового зіткнення зафіксовано 8 прицільних обстрілів з боку противника, в одному випадку ворог застосував міномет 82-го калібру.

Загалом минулої доби по всій лінії бойового протистояння зафіксовано 8 випадків порушення режиму припинення вогню з боку окупантів, усі обстріли визначені як прицільні. Підрозділи Об’єднаних сил відкривали вогонь у відповідь двічі, без застосування заборонених калібрів.

Вчора внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув і не дістав поранення.

Луганський напрямок

Тричі упродовж вчорашньої доби російсько-окупаційні війська відкривали вогонь на. Обстріли противником велися з гранатометів та стрілецької зброї. Усі три випадки порушення режиму тиші сталися в районі с. Південне зі сторони Шахти Гагаріна.

Вогонь у відповідь наші захисники не відкривали.

Донецький напрямок

Там за добу зафіксовано п’ять ворожих вогневих провокацій, в одному випадку російсько-окупаційні війська використали мінометну систему забороненого калібру.

Сталося це вчора о 15:05 поблизу н.п. Піски. Противник випустив одну міну 82-го калібру зі сторони “Вольво Центра” та вів вогонь зі станкових протитанкових, автоматичних і ручних гранатометів, а також стрілецької зброї. У відповідь військовослужбовці Об’єднаних сил відкрили вогонь на ураження з піхотної зброї.

Іншими місцями, де противник підступно обстрілював позиції українських захисників були Водяне та Верхньоторецьке. У згаданих випадках окупанти вели вогонь переважно з автоматичних гранатометів АГС, а також зі стрілецької зброї, включно з кулеметами великих калібрів. Ворожі обстріли фіксувалися з напрямку н.п. Михайлівка та Пікузи.

Такими є короткі підсумки бойових дій на Сході України упродовж минулої доби.

Обстановка на лінії зіткнення на сьогодні, 24 листопада

Від початку поточної доби, станом на 14:00 в районі відсічі та стримування російської агресії у Донецькій та Луганській областях зафіксовано дві ворожі збройні провокації, обі на Донецькому напрямку.

Так, близько першої години ночі ворог обстріляв з кулеметів укріплення підрозділів Об’єднаних сил неподалік с. Тарамчук. Обстріл вівся з напрямку н.п. Оленівка.

У відповідь наші оборонці застосували аналогічну зброю.

Вдруге російсько-окупаційні війська порушили режим тиші біля с. Водяне, витративши сім мінометних боєприпасів калібру 82 мм. Обстріл зафіксовано о пів на дванадцяту дня зі сторони Ужівки. Вогонь у відповідь військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил не відкривали.

Станом на цю мить ситуація повністю контрольована українськими підрозділами зі складу Об’єднаних сил.

Втрат у лавах наших від початку цієї доби немає.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: