Стало відомо, хто змінить Христю Фріланд на посаді голови МЗС Канади

Читать на русском
Новим міністром закордонних справ Канади буде призначений член канадського парламенту Франсуа-Філіп Шампань.

Новим міністром закордонних справ Канади буде призначений член канадського парламенту Франсуа-Філіп Шампань.

Про це у вівторок повідомив телеканал CBC.

Шампань раніше обіймав кілька міністерських постів в уряді прем'єр-міністра Джастіна Трюдо. Зокрема, він був міністром міжнародної торгівлі та міністром інфраструктури та спільнот.

Раніше повідомлялося, що в.о. глави МЗС країни Христя Фріланд може очолити створюване Міністерство міжурядових справ Канади, яке буде займатися вирішенням внутрішніх проблем країни. Нове відомство створюється з урахуванням підсумків минулих парламентських виборів, на яких правляча Ліберальна партія Трюдо здобула перемогу, але не змогла отримати більшість голосів виборців, повністю втративши підтримку жителів західної Канади. Завданням нового міністерства стане «відновлення національної єдності» шляхом вирішення внутрішніх канадських проблем.

При цьому, щоб переведення Фріланд з посади міністра закордонних справ, який неофіційно вважається другим за значимістю після посади прем'єр-міністра, не зважав зниженням в кар'єрних сходах, також пропонується ввести для неї нову посаду - заступника прем'єр-міністра з внутрішніх справ.

Раніше прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що сформує новий кабінет міністрів до 20 листопада.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: