Трюдо сформує новий уряд Канади до 20 листопада

Читать на русском
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що сформує новий кабінет міністрів до 20 листопада.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що сформує новий кабінет міністрів до 20 листопада.

«20 листопада новий кабінет міністрів буде приведений до присяги», - сказав він в середу на прес-конференції в Оттаві, передає CTV News. Трюдо підкреслив, що при формуванні уряду він буде дотримуватися принципу гендерної рівності та половина посаддістанеться чоловікам, половина - жінкам.

За словами Трюдо, першим кроком нового уряду буде внесення на розгляд нижньої палати парламенту законопроекту про зниження податків для середнього класу, що було одним з головних його обіцянок в якості лідера Ліберальної партії, яка виграла парламентські вибори 21 жовтня.

Прем'єр також прокоментував підсумки минулих виборів, в результаті яких ліберали повністю втратили підтримку в західних регіонах Канади. Зокрема, в провінції Саскачеван не зміг потрапити в парламент один з ключових членів команди Трюдо 70-річний міністр громадської безпеки та цивільного захисту Ральф Гудейл. «Надзвичайно важливо, щоб уряд працював на благо всіх канадців, як я це намагався робити в минулі роки, - сказав він. - Зараз я буду робити ще більше для цього, я буду спілкуватися з лідерами по всій країні, особливо з жителями Західної Канади, щоб почути їх». Також Трюдо обіцяв конструктивно працювати з усіма опозиційними партіями.

Ліберальна партія в понеділок здобула перемогу на парламентських виборах, але не отримала більшість в нижній палаті. Для формування уряду більшості лібералів необхідно було 170 мандатів, вони змогли отримати 157. Трюдо як лідер партії зберіг посаду прем'єра.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: