Зеленський зустрівся з очільником МЗС Німеччини

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський провів зустріч з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом, який прибув до України з робочим візитом.

Президент Володимир Зеленський провів зустріч з Федеральним міністром закордонних справ Німеччини Хайко Маасом, який прибув до України з робочим візитом.

Про це повідомляє Офіс президента.

Співрозмовники обговорили сучасний стан і перспективи розвитку українсько-німецьких відносин.

Президент України висловив вдячність за послідовну підтримку з боку ФРН територіальної цілісності та суверенітету України, комплексну допомогу у впровадженні структурних реформ у нашій державі, сприяння ініціативам щодо відновлення пошкодженої війною інфраструктури Донеччини.

Глава держави поінформував німецького високопосадовця про безпекову ситуацію на Донбасі, а також висловив сподівання, що запланована на 9 грудня зустріч у Нормандському форматі відкриє шлях до мирного врегулювання конфлікту.

Також було обговорено ситуацію довкола схвалення у ФРН закону про імплементацію так званої газової директиви ЄС. Хайко Маас запевнив, що зміни німецького законодавства відповідають положенням цієї директиви.

Обговорювалися також питання практичної співпраці сторін у контексті реалізації курсу України на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Нагадаємо, голова МЗС Німеччини Хайко Маас скасував заплановану поїздку на Донбас через погані погодні умови.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: