Рада затвердила поправку про дострокове припинення повноважень директора ДБР

Читать на русском
Верховна рада на пленарному засіданні в п'ятницю, 15 листопада, розглянула законопроект №2116 про перезапуск Державного бюро розслідувань у 2-му читанні.

Верховна рада підтримала поправку № 320 до законопроекту № 2116 Про внесення змін до закону України Про Державний бюро розслідувань, яка передбачає дострокове припинення повноважень директора ГБР і його заступників.

Відповідне рішення підтримали 259 нардепів на засіданні в п'ятницю, 15 листопада.

Напередодні комітет Верховної ради з питань правоохоронної діяльності підтримав поправку до законопроекту про перезапуск Державного бюро розслідувань.

Як відомо, в поправці до законопроекту «Про внесення змін до Закону України «Про Державне бюро розслідувань» говориться, що повноваження директора ГБР і його заступників припиняються достроково.

Президентський законопроект про ДБР, яким пропонується посилити повноваження директора Бюро і змінити правовий статус відомства, був ухвалений в першому читанні в жовтні. Згідно з ним глава держави призначатиме директора Бюро за поданням конкурсної комісії без участі прем'єр-міністра. Крім того, положення про Раду громадського контролю та порядок його формування буде затверджувати президент, а не Кабмін.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: