Рада схвалила закон Зеленського про ДБР за основу

Читать на русском
Парламент схвалив за основу в першому читанні законопроект 2116 президента Володимира Зеленського про зміни в закон Про Державне бюро розслідувань.

Парламент схвалив за основу в першому читанні законопроект №2116 президента Володимира Зеленського про зміни в закон «Про Державне бюро розслідувань(ДБР)».

За проєкт закону проголосували 263 народних обранця.

Законопроект Зеленського пропонує визначити правовий статус Державного бюро розслідувань - ДБР стає державним правоохоронним органом, на який покладаються обов'язки щодо попередження, виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів, віднесених до його компетенції.

При цьому, за чинною редакцією закону про ДБР, бюро є центральним органом виконавчої влади, що здійснює правоохоронну діяльність з метою запобігання, виявлення, припинення, розкриття та розслідування злочинів, віднесених до його компетенції.

Проєктом пропонується змінити підхід до визначення граничної чисельності центрального апарату та територіальних управлінь ДБР. Передбачається, що граничну чисельність центрального апарату та територіальних управлінь бюро визначатиме Кабінет міністрів України за поданням директора ДБР (на сьогодні гранична чисельність центрального апарату та територіальних управлінь Державного бюро розслідувань визначена безпосередньо законом «Про ДБР» та становить 1 тисячу 500 осіб).

Крім того, уточнюються порядок призначення директора ДБР та його повноваження; унормовуються підстави притягнення працівників бюро до дисциплінарної відповідальності.

Нагадаємо, раніше комітет Верховної ради з питань правоохоронної діяльності рекомендував парламенту ухвалити законопроект №2116 про зміни до закону про ДБР у першому читанні за основу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: