Адвокат прокоментував затримання чоловіка Скороход

Читать на русском
Адвокат затриманого Олексія Алякіна, чоловіка нардепа Анни Скороход, розповів про причини його затримання ГПУ.

Адвокат затриманого Олексія Алякіна, чоловіка нардепа Анни Скороход, розповів про причини його затримання ГПУ.

Про це Сергій Тарасюк розповів в інтерв'ю УНН у четвер, 14 листопада.

За словами адвоката, Олексія Алякіна затримали через конфлікти з російськими чиновниками.

«У нього були політичні бізнес-конфлікти з місцевими російськими чиновниками. Підстави (затримання - ред.) пов'язані з його підприємницькою діяльністю», - зазначив Тарасюк.

А в коментарі «Українській правді» Тарасюк повідомив, що Алякін був оголошений в розшук (Росією - ред.), Був затриманий рік тому, але тимчасове затримання вже пройшло.

«Він, скажімо так, пройшов через всі процедури, і зараз йде процедура екстрадиційної перевірки. Фактично була ще одна процедура, яка не передбачена законом. Затриманий повторно - законодавством це не передбачено. Підстави для затримання - ті ж, що були рік тому. Тому це фактично ще одна екстрадиційна перевірка Генеральної прокуратури », - сказав адвокат.

Нагадаємо, за інформацією ГПУ, 14 листопада Національна поліція затримала громадянина Російської Федерації Олексія Алякіна, який знаходиться в міжнародному розшуку для притягнення до кримінальної відповідальності за підозрою в шахрайстві в особливо великих розмірах. 15 або 16 листопада Печерський районний суд столиці вирішуватиме питання про його арешт. Також буде розглядатися питання про екстрадицію до РФ.

Раніше народний депутат від «Слуги народу» Анна Скороход звинуватила владу в затриманні свого чоловіка Олексія Алякіна через її голосування врозріз із позицією фракції з питання земельної реформи та державної власності ГТС.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: