В управлінні Нацполіції в Полтавській області пройшли обшуки

Читать на русском
У Полтаві в приміщенні Головного управління Національної поліції в Полтавській області в четвер пройшли обшуки.

У Полтаві в приміщенні Головного управління Національної поліції в Полтавській області в четвер пройшли обшуки.

Про це з посиланням на прессекретаря теруправління Держбюро розслідувань Олександра Білки повідомляє полтавське видання «Зміст».

Нелегальний видобуток бурштину: історія безрезультатної боротьбиРада ухвалила у першому читанні законопроект щодо легалізації видобутку бурштину, а Зеленський змінив керівництво правоохоронних органів в бурштинових областях. Чи вдасться нарешті покласти край нелегальному видобутку та чому це не змогли зробити раніше.

За його словами, слідчі теруправління ДБР здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні про можливу причетність посадових осіб ГУ НП в Полтавській області до розтрати пально-мастильних матеріалів, придбаних для структурних підрозділів ГУ Нацполіції.

Обшуки проходили і у Кременчуцькому відділі поліції. Під час них вилучено офіційну документацію. Зараз повідомлено про підозру одній особі за статтею «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем».

Правоохоронцям у разі доведення провини загрожує позбавлення волі на термін від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Раніше повідомлялося, що ДБР розслідує причетність правоохоронців до видобутку бурштину. В ході обшуків вилучено близько 150 кілограмів бурштину, мотопомпи, обладнання для видобутку та обробітку каміння.

Також НАБУ провело обшуки в «Райффайзен Банку».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: