Рада ухвалила зміни до Бюджетного кодексу

Читать на русском
Парламент ухвалив зміни до Бюджетного кодексу, направлені на врегулювання питань, пов’язаних із підготовкою проєкту закону про Державний бюджет України на 2020 рік.

Парламент ухвалив зміни до Бюджетного кодексу, направлені на врегулювання питань, пов’язаних із підготовкою проєкту закону про Державний бюджет України на 2020 рік.

Відповідне рішення підтримали 282 народних депутати.

Як змінювалися основні витрати держбюджету в 2017-2020 рокахДержбюджет-2020 у другому читанні парламент розгляне у четвер, 14 листопада. Слово і Діло порівняло, як змінювалися основні витрати бюджету в 2017-2020 роках.

Проєкт закону №2144 про внесення змін до Бюджетного кодексу України (друге читання) направлений на врегулювання питань, пов’язаних із підготовкою проєкту закону про Державний бюджет України на 2020 рік.

Ухвалення проєкту закону впорядкує здійснення витрат державного та місцевих бюджетів та забезпечить збалансованість державного бюджету, сприятиме запровадженню кращої практики реалізації стадій бюджетного процесу, підвищить ефективність заходів із виконання державного бюджету та забезпечить стабільність функціонування бюджетної системи України.

При цьому до Мінфіну надійшло від нардепів 258 правок, 85 з яких були враховані, решта не були враховані, оскільки могли б призвести до розбалансування бюджету на наступний рік. Загалом у документі виключені зміни щодо Фонду регіонального фонду, узгодження в законах соціальних виплат, встановлено автоматичний розподіл коштів, які надходять до Дорожнього фонду, а також правки щодо рентної плати за користування надрами тощо.

Нагадаємо, парламент 14 листопада на пленарному засіданні розгляне проєкт закону про Державний бюджет на 2020 рік у другому читанні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: