РПЦ прокоментувала підтримку Олександрійським патріархатом ПЦУ

Читать на русском
У Російській православній церкві відреагували на визнання патріархом Олександрійським і всієї Африки Православної церкви України.

У Російській православній церкві відреагували на визнання патріархом Олександрійським і всієї Африки Православної церкви України.

За словами заступника голови синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків протоієрея Миколи Балашова, визнання ПЦУ унеможливлює його поминання патріархом Кирилом, передає Інтерфакс.

«Російська православна церква глибоко засмучена інформацією про рішення Олександрійського патріарха Феодора визнати Епіфанія Думенка в якості керівника Православної церкви України і поминанням його імені в диптихах Олександрійської церкви. Це означає, що поминання імені Олександрійського патріарха не зможе продовжуватися при здійсненні патріарших богослужінь у Російській православній церкві», - сказав Балашов.

За його словами, Священний Синод Московського патріархату розгляне повідомлення, котре надійшло, для ухвалення подальших рішень.

8 листопада повідомлялося, що патріарх Олександрійський і всієї Африки визнав ПЦУ. Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II на літургії згадав ім'я Митрополита Епіфанія.

Нагадаємо, Елладська православна церква першою визнала автокефалію ПЦУ і офіційно почала спілкування з помісною церквою України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: