Українцям в ОРДЛО і Криму хочуть спростити видачу документів

Читать на русском
Україна розробляє адмінпроцедуру, за допомогою якої отримання документів на окупованих територіях буде спрощено.

Україна розробляє адмінпроцедуру, за допомогою якої отримання документів на окупованих територіях буде спрощено.

Про це повідомила начальник управління реєстрації актів цивільного стану Міністерства юстиції Ірина Дубиківська, повідомляє Укрінформ в четвер, 7 листопада.

«Зараз ми спільно з комітетами Верховної ради, спільно з громадськістю, з нашими партнерами з УВКБ ООН та «Право на захист» працюємо над тим, щоб впровадити в Україні адміністративну процедуру і дозволити українцям швидше, якісніше, без бюрократії отримувати документи саме на окупованих територіях», - зазначила Дубиківська.

Вона підкреслила, що для Мін'юсту зараз важлива адміністративна процедура щодо окупованих територій.

«Ця процедура важлива, бо дуже багато дітей, які народилися на окупованих територіях, документовані українськими свідоцтвами. З 2016 року до теперішнього часу в нас є показник у 40 тисяч, але це не всі діти, які народилися у громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Криму, Луганська та Донецька», - сказала Дубиківська.

Вона також підкреслила, що крім окупованих територій, вже було видано понад 6 тисяч документів дітям ромів, які не мали документів.

Нагадаємо, Міністерство з питань тимчасово окупованих території і внутрішньо переміщених осіб повідомило, що в жовтні українці стали рідше їздити на Кримський півострів.

Як повідомлялося, Україна винесе на розгляд ООН нову резолюцію щодо Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: