В аеропорту Амстердама сталася надзвичайна подія

Читать на русском
В аеропорту оголошено надзвичайну ситуацію, точних даних про те, що відбувається, немає, проте місцеві ЗМІ припускають взяття заручників на пасажирському літаку.

Увечері в середу, 6 листопада, в аеропорту «Схіпхол» у столиці Нідерландів Амстердамі оголошено надзвичайну ситуацію через можливе захоплення літака рейсом у Мадрид.

Про це повідомляє місцеве видання RTL Nieuws.

Що саме сталося, поки залишається невідомим. Однак, як розповідають у військовій поліції, мова йде «про підозрілу ситуацію на борту одного з літаків».

По тривозі були підняті пожежники і бригади швидкої допомоги, які вже прибули на місце можливої ​​події.

«Ситуації привласнено третій ступінь небезпеки, яка означає «потенційну загрозу благополуччю населення в межах одного муніципалітету», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляє News Executive, «можлива ситуація із заручниками на пасажирському літаку в аеропорту». Раніше у Twitter з'явилася інформація, що злочинець спробував захопити пасажирський літак, який мав злетіти в Іспанію. Він нібито озброєний ножем. Однак офіційного підтвердження такій інформації поки немає.

Прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив ЗМІ, що поки немає інформації про те, що відбувається в Схіпхолі, але зазначив, що його тримають в курсі подій і він сподівається, що все закінчиться добре.

Згідно з останніми даними, інцидент пов'язаний з рейсом Air Upa A330-200 (реєстраційний номер EC-LQP) UX1094, який повинен був вилетіти в Мадрид.

Весь наземний трафік в аеропорту Амстердама між воротами D і E24 припинений на невизначений термін.

Пресслужба аеропорту повідомила, що пасажири і екіпаж покинули літак. Операція на місці поки триває.   При цьому пасажири інших рейсів повідомляють, що вони приземлилися в голландському аеропорту.

Раніше в Росії захопили пасажирський літак.

Також повідомлялося, що в аеропорту «Бориспіль» сталася надзвичайна подія з літаком.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: