«Суверенний Рунет»: РФ закриває свій інтернет

Читать на русском
У Росії набрала чинності частина положень закону про гарантування безпечного і сталого функціонування російського сегмента інтернету, так званого закону про суверенний Рунет.
Фото - «Ведомости».

З пятниці, 1 листопада, у Росії набрала чинності частина положень закону про гарантування безпечного і сталого функціонування російського сегмента інтернету, так званого закону про «суверенний Рунет».

Документ зобов’язує інтернет-провайдерів встановлювати надане контрольним органом «Роскомнаглядом» обладнання, яке при виникненні загроз безпечній роботі мережі дозволить відомству здійснювати централізоване управління нею.

Віктор БондарНародний депутат України
Бондар у передвиборчій програмі пообіцяв забезпечення безпровідного інтернету в селахСказано 20 червня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

У майбутньому це дає можливість відключати російський сегмент інтернету від всесвітньої мережі.

Також обладнання буде використовуватися для блокування заборонених ресурсів. Але перелік загроз держава поки не затвердила.

Згідно з офіційними даними, витрати на реалізацію закону мають скласти понад 30 мільярдів рублів (це близько 12 мільярдів гривень або майже 0,5 млрд доларів).

Критики закону побоюються, що автономна мережа створить можливості для тотальної цензури в інтернеті.

Міжнародна організація «Репортери без кордонів» виступила із заявою, яка засуджує закон про «суверенний Рунет».

Нагадаємо, в РФ проходили акції проти обмеження інтернету.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: