Угорщина зняла вето з заяви НАТО щодо України

Читать на русском
Угорщина зняла вето з ухвалення заяви Комісії Україна-НАТО, оскільки останньої миті Україна і НАТО ухвалили угорські пропозиції до документу.

Угорщина зняла вето з ухвалення заяви Комісії Україна-НАТО, оскільки останньої миті Україна і НАТО ухвалили угорські пропозиції до документу.

Про це сказав міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в коментарі державному агентству MTI, повідомляє Європейська правда в четвер, 31 жовтня.

За його словами, посли НАТО і України ухвалили документ, в який «в останню хвилину, вже після офіційного дедлайну", були внесені угорські пропозиції.

«Врешті-решт, наші пропозиції були враховані, тому спільна заява рішуче виступає проти ущемлення прав угорської громади і закликає Україну дотримуватися міжнародних правил і стандартів міжнародних організацій», - сказав Сійярто.

В ухваленій заяві містяться дві згадки, що стосуються прав угорської меншини в Україні. Зокрема, в документі йдеться, що союзники закликають Україну повністю виконати рекомендації Венеціанської комісії щодо Закону про освіту, і Україна взяла на себе зобов'язання це зробити.

Також в документі сказано, що «успіх реформ, включаючи боротьбу з корупцією, буде мати вирішальне значення для створення основи для процвітаючої і мирної України, міцно вбудованої серед європейських демократій, відданих загальним цінностям, повазі прав людини, меншин і верховенства права».

Нагадаємо, Угорщина наклала вето на спільну заяву послів НАТО.

Пізніше Орбан назвав умову ухвалення Угорщиною заяви НАТО щодо України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: