Зеленський просить НАТО розширити співпрацю

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський перед початком засідання Комісії Україна-НАТО в Києві запропонував НАТО зробити Україну учасником Програми розширених можливостей.

Президент Володимир Зеленський перед початком засідання Комісії Україна-НАТО в Києві запропонував НАТО зробити Україну учасником Програми розширених можливостей.

Про це повідомляє 31 жовтня ЄП.

Про це глава держави заявив перед початком засідання Комісії Україна-НАТО в Києві.

«Пропонуємо предметно розглянути приєднання України до Програми розширених можливостей НАТО, впевнені, що Україна готова до переходу на цей новий рівень співпраці», - сказав Зеленський.

Він також заявив, що Україна зацікавлена ​​посилити взаємодію з НАТО для підтримки стабільності в Чорноморському регіоні.

«Ми очікуємо підтримку практичних кроків з імплементації чорноморського пакета НАТО, ухваленогол в квітні цього року», - сказав він.

Програма розширених можливостей (Enhance Opportunity Program) сьогодні дозволяє об'єднати навколо НАТО клуб найближчих партнерів, які з різних причин не є союзниками, але готові тісно взаємодіяти, зокрема, в технічних питаннях, під час спільних операцій і навчань.

Торік помічник генерального секретаря НАТО з питань політики та безпеки Алехандро Альваргонсалес заявив, що Україні не потрібна участь у програмі НАТО для особливих партнерів, оскільки у неї є своя програма реформ, підготовлена ​​Альянсом.

Тодішній глава представництва України при НАТО Вадим Пристайко, який зараз очолює МЗС, заявляв, що НАТО поки не готове запросити Україну в програму розширених можливостей.

Як відомо, в Україні з дводенним візитом перебуває Північноатлантична рада НАТО.

Нагадаємо, НАТО ініціює оновлення відносин з Україною.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: