СБУ і ДБР проводять обшуки на Миколаївській митниці

Читать на русском
Співробітники СБУ та ДБР проводять обшуки на території Миколаївської митниці. Обшуки пов'язані з можливими неправомірними діями попереднього керівництва митниці.

Співробітники СБУ та ДБР проводять обшуки на території Миколаївської митниці.

Про це повідомляє пресслужба Миколаївської митниці ДФС.

Як повідомляється, обшуки пов'язані з порушеннями при оформленні ввезення мінеральних добрив.

За словами начальник Миколаївської митниці Державної фиксальной служби Романа Кріля, він особисто надав інформацію щодо можливих неправомірних дій попереднього керівництва митниці.

«Мною особисто була представлена інформація до ДБР щодо можливих неправомірних дій тодішнього керівництва митниці. Зокрема, йдеться про те, що через митницю було пропущено 17 партій з мінеральними добривами без нарахування антидемпінгового мита. Внаслідок таких дій є підозра, що держава зазнала збитків на суму 162,7 млн гривень», - повідомив Роман Кріль.

За його словами, правоохоронці проводять обшуки за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 364 Кримінального кодексу України «Зловживання владою або службовим становищем».

«Розраховую, що професійні дії СБУ та ДБР допоможуть викрити правопорушників і належним чином покарати їх. Це буде демонструвати прогрес на шляху до очищення митної служби від шлейфу корупції і від осіб, які є носіями корупційної культури», - повідомив Кріль.

Раніше ДБР проводило обшуки у екснардепа Корнацького.

Також повідомлялося про обшуки в «Укргазвидобуванні».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: