Набув чинності закон про матеріальну відповідальність військових

Читать на русском
У четвер, 31 жовтня, законопроект про матеріальну відповідальність військовослужбовців і деяких інших осіб набув чинності.
Ілюстративне фото.

У четвер, 31 жовтня, законопроект №1225 «Про матеріальну відповідальність військовослужбовців і деяких інших осіб» набув чинності.

Раніше він був опублікований у виданні «Голос України». Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Які обіцянки президент Зеленський повинен виконати восениПрезидент Володимир Зеленський повинен з'їздити в Дніпро на відкриття моста, провести в Маріуполі форум по залученню інвестицій і реалізувати низку реформ.

Документ визначає підстави та умови притягнення до матеріальної відповідальності військових, військовозобов'язаних та резервістів під час проходження ними зборів, поліцейських, осіб рядового і начальницького складу, винних у нанесенні прямої дійсної шкоди шляхом знищення, пошкодження, створення нестачі, розкрадання або незаконного використання військового і іншого майна, погіршення або зниження його цінності, здійснення надлишкових виплат при виконанні обов'язків військової служби або службових обов'язків, а також порядок відшкодування такої шкоди.

Дія закону поширюється на військових при виконанні ними обов'язків військової служби, військовозобов'язаних та резервістів під час проходження ними зборів, а також осіб рядового і начальницького складу правоохоронних органів спеціального призначення, Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, сил цивільного захисту , Державної кримінально-виконавчої служби України, Державного бюро розслідувань.

Нагадаємо, ВР ухвалила в другому читанні документ 3 жовтня, а за основу - 20 вересня. Його підписав президент.

Раніше НАЗК відкрило доступ до декларацій військових прокурорів.

Як відомо, депутати також проголосували за закон про отримання добровольцями статусу УБД у першому читанні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: