Карта ООС: ситуація на сході України на 31 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 31 жовтня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій на лінії зіткнення зросла до 19. Окрім заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, противник одного разу застосував 120-й міномет, обстрілював підрозділи Об’єднаних сил з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також зафіксовано активність ворожих снайперів.

Луганський напрямок

Тут відбулося 13 обстрілів.

6 разів російсько-окупаційні війська відкривали вогонь на околицях Кримського з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ввечері на наших позиціях неподалік Новотошківського розірвалися 8 мін калібру 120 мм, а поблизу Оріхового – 9 мін калібру 82 мм.

Біля Зайцевого після опівночі окупанти за 10 хвилин випустили 4 міни калібру 82 мм та вели вогонь з автоматичного гранатомету.

Обладнані поблизу Південного опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил противник з боку шахти імені Гагаріна обстрілював з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

У районі Троїцького лунали ворожі станкові протитанкові гранатомети, а неподалік Новолуганського – автоматичні гранатомети та кулемети.

Біля Луганського окупанти застосували стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

Там противник порушив режим тиші 6 разів.

Абсолютну більшість з цих порушень – 5 – обліковано з 13:30 до кінця доби в районі Водяного. Тут російсько-окупаційні війська використовували під час обстрілів гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Крім того, зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру противник ввечері обстріляв позиції наших військ поблизу Красногорівки.

Упродовж минулої доби жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і не був поранений.

Обстановка на сьогодні, 31 жовтня

Від початку поточної доби до 12:30 ворог відкривав вогонь по наших військових одного разу на донецькому напрямку.

Близько 08:00 з боку окупованого населеного пункту Біла Кам’янка розпочався обстріл обладнаних неподалік Новогригорівки опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру, який тривав півгодини.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: