Трамп заявив про ліквідацію ймовірного наступника ватажка ІД

Читать на русском
Найбільш вірогідний наступник ватажка терористичного угрупування Ісламська держава  Абу Бакра аль-Багдаді був ліквідований американськими військовими.

Найбільш вірогідний наступник ватажка терористичного угрупування «Ісламська держава» Абу Бакра аль-Багдаді був ліквідований американськими військовими.

Про це президент США Дональд Трамп написав у вівторок, 29 жовтня, на своїй сторінці в Twitter.

«Тільки що підтвердили, що головний наступник Абу Бакра аль-Багдаді був знищений американськими військами. Досить імовірно, він обійняв би цю посаду. Але тепер він також мертвий!»- заявив американський лідер.   Імені терориста він не назвав, а також не повідомив, чи проводилася окрема операція для його ліквідації, уточнює телеканал «360».

27 жовтня Трамп оголосив про ліквідацію аль-Багдаді в сирійській провінції Ідліб. За його словами, намагаючись сховатися від американських солдатів в районі села Бариш в Ідлібі, терорист підірвав себе разом з трьома дітьми в підземному тунелі.

Він подякував Росії, Іраку, Туреччині і Сирію за сприяння в проведенні цієї операції.

В той же день в Іраку підтвердили знищення ватажка ІД, додавши, що лідери інших осередків угруповання втекли до Туреччини, Судану і країн Північної Африки.

28 жовтня повідомлялося, що Трамп може опублікувати частину відео спецоперації ЗС Сполучених Штатів з ліквідації Абу Бакра аль-Багдаді.

29 жовтня ЗМІ повідомили з посиланням на Пентагон, що останки Абу Бакра аль-Багдаді скинули в море.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: