ОБСЄ зафіксувала обстріли біля Петрівського

Читать на русском
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала шість пострілів зі стрілецької зброї та один вибух поблизу ділянки розведення сил в районі Петрівського Донецької області.

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ зафіксувала шість пострілів зі стрілецької зброї та один вибух поблизу ділянки розведення сил в районі Петрівського Донецької області.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 28 жовтня.

Розведення сил на Донбасі: до якого варіанту готують УкраїнуСьогодні, 29 жовтня, в населеному пункті Золоте Луганської області стартував процес розведення сил і засобів.

За 2 кілометри на північ від Петрівського, спостерігачі чули 6 пострілів зі стрілецької зброї на відстані орієнтовно 1-1,5 км на південний схід та 1 постріл зі стрілецької зброї приблизно за 1-2 км на південь.

Крім того, перебуваючи приблизно за 2 км на східно-північний схід від Богданівки (підконтрольна урядові), спостерігачі чули та бачили один вибух від артилерійського снаряда орієнтовно за 3–5 км на північно-північний захід.

«За оцінкою, усі зазначені порушення режиму припинення вогню сталися за межами ділянки розведення, але в радіусі 5 км від її краю», - йдеться в повідомленні.

Спостерігачі також повідомили, що не фіксували порушення припинення вогню в районі Золотого.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що розведення сил у районі Золотого Луганської області почалося 29 жовтня.

Президент України Володимир Зеленський привітав розведення сил у Золотому.

Пізніше стло відомо, що процес розведення військ біля Золотого триватиме не менше трьох днів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: