Пожежа в Дніпрі: керівництво заводу повідомило подробиці

Читать на русском
Адміністрація заводу також заперечує чутки про те, що в повітря вивільнилися небезпечні елементи через горіння гексана.

Подробиці вибуху і пожежі на заводі «Потоки» в Дніпрі розповіло керівництво підприємства.

Про це повідомляє у вівторок, 29 жовтня, «Інформатор».

Директор заводу Євген Яровий на пресконференції заявив журналістам, що ні про які критичні викиди в атмосферу не йдеться.

«Хочу запевнити всіх городян і сказати, що ситуація під контролем. На складі макухи, який є частиною технологічного процесу, стався хлопок і подальше загоряння, вже через п'ять хвилин на місці були рятувальники», - розповів журналістам Яровий.

Адміністрація заводу також заперечує чутки про те, що в повітря вивільнилися небезпечні елементи через горіння гексана.

«Гексан дійсно використовується у нас на виробництві, однак на момент події ємності з ним знаходилися в іншій будівлі. Горіла тільки макуха, тому єдине, що потрапило у повітря - це СО2», - додав Олександр Жердєв - технічний директор заводу «Потоки».

У ДСНС області повідомили, що минулого вечора горіла макуха в складській будівлі на площі 200 кв. м. Пожежу локалізовано о 22:53 та ліквідовано о 23:16. Технологічний процес було призупинено. Загиблих і постраждалих немає.

Раніше повідомлялося, що на заводі в Дніпрі стався потужний вибух і пожежа. Зазначалося, що вибух був такої сили, що рознесло дах і стіни залізобетонного будівлі. При цьому на територію підприємства пропустили тільки пожежних. Керівництву ДСНС пройти не дозволили.

Нагадаємо, за фактом вибуху на маслозаводі в Дніпрі відкрито кримінальне провадження.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: