США провели операцію з ліквідації ватажка ІД - ЗМІ

Читать на русском
Сполучені Штати Америки провели операцію, спрямовану проти лідера «Ісламської держави» Абу Бакра аль-Багдаді.

США провели операцію, спрямовану проти лідера «Ісламської держави» Абу Бакра аль-Багдаді.

Про це повідомляє Reuters.

Як пише видання, офіційний представник США на умовах анонімності заявив, що в суботу провели операцію з ліквідації ватажка ІД, однак не сказав, чи була вона успішною і не розкрив деталі операції.

Інші офіційні особи США, з якими зв'язався Reuters, відмовилися від коментарів.

Також, Newsweek, посилаючись на те, що офіційний представник армії США поінформував про результати операції, заявив, що аль-Багдаді був убитий в ході рейду.

Обличчя терору: що ми знаємо про найвідоміші терористичні організації світуНа сьогодні у світі діє близько десятка великих терористичних організацій. Розповідаємо, хто вони, проти кого виступають і чого домагаються.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп планує зробити «важливу заяву» в Білому домі в неділю, 27 жовтня.

Також у своєму Twitter вночі Трамп написав: «щось дуже велике тільки що сталося!».

Раніше американські військові, йдучи з сирійського Телль-Байдара, зруйнували власну військову базу із злітно-посадковою смугою для військово-транспортних літаків.

Також у США ухвалили резолюцію щодо вторгнення Туреччини до Сирії.

Нагадаємо,9 жовтня Анкара оголосила про початок операції «Джерело миру» в Сирії. Метою військових дій проголошено повернення сирійських біженців на батьківщину і забезпечення миру в регіоні. Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган пообіцяв зберегти територіальну цілісність Сирії і спрямувати сили проти забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК) і терористів ІД.

Раніше «Слово і Діло» розповіло, що за час війни населення Алеппо скоротилося на три чверті мільйона. Докладніше про ситуацію в сирійському місті читайте в матеріалі «Жахи Алеппо. Кількість людей, убитих військами Асада та Росії».

Детальніше про найвідоміші терористичні організації та про те, як із ними борються в світі – в матеріалі за посиланням.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: