Мінфін оцінив дохід від грального бізнесу

Читать на русском
Доходи від грального бізнесу, ринку землі і видобутку бурштину реалістичні і можуть бути враховані в Бюджеті на 2020 рік, зазначила Оксана Маркарова.

За консервативними розрахунками, дохід від легалізації грального бізнесу може досягти 5-9 млрд гривень.

Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова в інтерв'ю Lb.ua, опублікованому в п'ятницю, 25 жовтня.

Вона зазначила, що доходи від грального бізнесу, ринку землі і видобутку бурштину можуть бути враховані вже в Бюджеті на 2020 рік.

«Законопроект про гральний бізнес доопрацьований і переданий до Верховної Ради. Це ж стосується і законопроекту про легалізацію видобутку бурштину. Це реалістичні доходи, які можуть бути закладені в проект Бюджету», - повідомила голова Мінфіну.

Маркарова також зазначила, що обчислити точний дохід в разі прийняття законів поки складно.

«Бурштин ми тільки розраховуємо. А по гральному бізнесу все залежить від того, яка фінальна модель буде прийнята. За нашими консервативними розрахунками, це 5-9 млрд гривень ресурсу, який може бути повноцінно мобілізований, якщо все запрацює», - зазначила міністр.

Нагадаємо, що раніше Кабмін запропонував легалізувати гральний бізнес. Азартні ігри будуть проводитися тільки на території готелів і на ігровому обладнанні, програмне забезпечення яких відповідає міжнародним стандартам.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: