СБУ викрила привласнення мільйонів під час ремонту медзакладів

Читать на русском
СБУ в Донецькій області викрила привласнення мільйонів бюджетних коштів під час ремонту медичних установ у районі проведення ООС.

СБУ в Донецькій області викрила привласнення мільйонів бюджетних коштів під час ремонту медичних закладів у районі проведення ООС.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

«Оперативники спецслужби встановили, що організатор угоди проживає у тимчасово окупованому Донецьку. Зареєстровані ним у Києві дві фірми протягом 2017-2019 років вигравали тендери на проведення будівельно-ремонтних робіт у семи поліклініках Донбасу. Загальна сума контрактів склала понад 75 млн грн», - сказано в повідомленні.

Як повідомляють в правоохоронних органах, третина передбачених робіт була виконана тільки на «папері», а виділені держкошти присвоєні учасниками угоди. Це створило загрозу стабільному функціонуванню об'єктів соціальної інфраструктури регіону.

Відзначається, що на даний момент встановлюється точний розмір завданих державі збитків. Також оперативники зафіксували, що ділки навмисно ухилилися від сплати податку на додану вартість на загальну суму 12,5 млн грн.

«Зараз накладено арешти на банківські рахунки фірм. У рамках розпочатого кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення про підозру фігурантам справи», - відзначили в СБУ.

Раніше СБУ затримала ексзаступника міністра економіки.

Також нагадаємо, СБУ затримала на хабарі начальника податкової інспекції в Черкасах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: