Ексзаступника голови МВС взяли під варту у справі Майдану

Читать на русском
Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра внутрішніх справ України у вигляді утримання під вартою.

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід колишньому заступнику міністра внутрішніх справ України у вигляді утримання під вартою.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Його підозрюють в організації перевищення влади та службових повноважень працівниками правоохоронних органів для перешкоджання проведенню протестів на Майдані, що призвело до масових жертв серед мітингувальників.

Мова йде про жертви у період з 18 лютого 2014 року по 20 лютого 2014 року та під час терористичного акту 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві.

«Слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва 16 вересня 2019 року задоволено клопотання слідчого, погоджене з прокурором, та стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», - йдеться у повідомленні.

Раніше Святошинський районний суд міста Києва відпустив колишнього співробітника Беркута Сергія Тамтуру, обвинуваченого в розстрілі учасників Евромайдана, цілодобовий під домашній арешт.

Такж ми писали, що не всі бійці «Беркута» покарані за розстріли на Майдані, незважаючи на обіцянку Авакова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: