Карта ООС: ситуація на сході України на 20 жовтня

Читать на русском

Ситуація на сході країни на 20 жовтня 2019 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли:

Порівняно з попередньою добою кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій на лінії зіткнення зменшилася майже на третину. В основному противник відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Водночас, біля Золотого-4 застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 та 82 мм.

Загалом за минулу добу ворог здійснив 15 обстрілів.

Внаслідок одного з цих обстрілів було поранено військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил. Наразі наш захисник перебуває у військовому мобільному госпіталі, стан його здоров’я – задовільний.

Луганський напрямок

Тут порушень режиму тиші було 6.

Неподалік Золотого-4 зафіксовані вже згадані випадки використання ворогом під час обстрілів опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил мінометів калібру 120 і 82 мм, а також ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. Загалом за добу окупанти обстріляли цю ділянку фронту тричі.

Поблизу Троїцького з 17:30 відбувся 10-хвилинний обстріл наших позицій зі станкових протитанкових гранатометів.

Вночі російсько-окупаційні війська відкривали вогонь біля Зайцевого – з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї, а вдень в районі Кримського – з автоматичних гранатометів та кулеметів.

Донецький напрямок

9 обстрілів відбулося тут, усі – у період з 14:00 до 23:00.

Двічі біля Водяного та один раз неподалік Талаківки російсько-окупаційні війська вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Поблизу Верхньоторецького, Павлополя і Тарамчука лунали ворожі автоматичні гранатомети та великокаліберні кулемети.

Обладнані в районі Новоселівки Другої опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил противник з 17:30 з боку Крутої Балки упродовж 25 хвилин обстрілював зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру.

На підступах до Авдіївки військовослужбовці Збройних Сил України вдень змушені були відповідати на 15-хвилинний обстріл, під час якого ворог використовував підствольні гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

Близько 19:00 неспокійно було біля Красногорівки, де противник тривалий час вів вогонь по позиціях наших військ з великокаліберних кулеметів.

Обстановка на 12:30 сьогодні, 20 жовтня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 1 раз на Луганському напрямку.

Обладнані в районі Золотого-4 опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил противник з 07:20 до 07:45 з боку Первомайська обстрілював з автоматичних гранатометів.

Втрат з нашого боку немає.

Українські підрозділи надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: