Рябошапка розповів про підозри екснардепам

Читать на русском
Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що з початку вересня ГПУ вручила близько десяти підозр колишнім депутатам парламенту.

Генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що з початку вересня ГПУ вручила близько десяти підозр колишнім депутатам парламенту.

Про це він заявив на засіданні комітету з питань правоохоронної діяльності в п'ятницю, 18 жовтня.

«Ми бачимо останнім часом велика кількість, в тому числі сім посадових осіб, в більшій мірі поки колишніх, притягнутих до кримінальної відповідальності. Наприклад, з початку вересня близько десяти підозр було пред'явлено колишнім нардепам. Серед них колишній глава комітету ВРУ», - сказав Рябошапка.

За його словами, є знак єдиного злагодженого механізму і в результаті це перетворюється в значну інтенсифікацію розслідування кримінальних проваджень.

«Зараз ми працюємо за двома напрямками, перше з них це налагодження роботи органів системи кримінальної юстиції і власне цей набір органів антикорупційних та органів кримінальної юстиції поки перетворюється в систему», - сказав Рябошапка.

Він також додав, що зараз ГПУ розслідує виведення коштів з шести українських банків. За його словами, справами розграбованих банків буде займатися спеціально створений департамент Генпрокуратури.

Раніше Комітету з питань регламенту та організації роботи ВР надійшло подання на нардепа Ярослава Дубневича.

Також НАБУ і САП повідомили Гладковському про підозру.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: