Вибори у Польщі: перемогла партія Качинського

Читать на русском
На виборах у Польщі націонал-консервативна партія Право і справедливість Ярослава Качинського отримала найбільше мандатів у Сеймі.

На виборах у Польщі націонал-консервативна партія «Право і справедливість» Ярослава Качинського отримала найбільше мандатів у Сеймі (нижньої палати польського парламенту).

Про це інформує Державна виборча комісія Польщі.

Місцеві вибори в Україні: який сценарій розглядають в ОПУПерший заступник голови фракції СН Олександр Корнієнко заявив, що вибори мера Києва та депутатів Київради планують провести після завершення децентралізації.

Таким чином у нижній палаті парламенту Польщі у ПіС партії буде з 460 мандатів трохи менше половини - 235.

За партію Качиньського проголосували понад 8 млн поляків. Всього участь у виборах взяли понад 18,6 мільйонів громадян країни, що становить явку виборців у 61,74%.

В Сенаті, який складається з 100 крісел, більшість отримують представники опозиції і безпартійні кандидати. У «Право і справедливість» буде 48 крісел, а в минулій каденції було 61.

Раніше прогнозували, що на виборах до Сейму партія «Право і справедливість» отримає 45%, а на другому місці буде блок «Громадянської коаліції» і «Зелених» (26%).

Також у парламент пройдуть «Союз демократичних лівих сил», Польська селянська партія і блок «Конфедерація».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: