Стала відома дата візиту Столтенберга до України

Читать на русском
Візит Північноатлантичної ради НАТО на чолі з Єнсом Столтенбергом до України заплановано на 30-31 жовтня.

Візит Північноатлантичної ради НАТО на чолі з Єнсом Столтенбергом до України заплановано на 30-31 жовтня.

Про це повідомив віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба на брифінгу.

Повідомляється, що в рамках візиту представники Альянсу побувають в Одесі і Києві. За словами Кулеби, майбутній візит Північноатлантичної ради буде «унікальним».

«Візит в Одесу буде невипадковим. Це політичний сигнал підтримки Військово-морських сил України і також це сигнал про ту велику увагу, яку приділяє Альянс ситуації в Чорному морі», - зазначив він.

У перший день делегація з Брюсселя прибуде в Одесу, де зустрінеться з кадетами, відвідає кораблі і ознайомиться з актуальною військовою ситуацією в Україні. Для Північноатлантичної ради будуть проведені спеціальні брифінги за участю міністра оборони і Кулеби.

«Ми надамо нашим партнерам максимально розгорнуту інформацію, тому що між нами існує достатній рівень довіри, щоб бути максимально відвертими, про те, що відбувається», - зазначив він.

Після цього представники делегації вирушать до Києва, де зустрінуться з президентом Володимиром Зеленським, з головою Верховної ради, з прем'єр-міністром.

Також генсек НАТО відвідає парламент. Завершиться візит засіданням комісії щодо євроінтеграції України, де будуть скоординовані кроки подальшої євроатлантичної інтеграції.

Раніше Столтенберг оцінив роль України в безпеці Альянсу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: