Могеріні повідомила, що в ЄС хочуть почути від Пристайка

Читать на русском
Вона підкреслила, що глави МЗС країн - членів ЄС хочуть почути від Пристайко інформацію про хід реформ, що проводяться новим українським урядом.

Представник ЄС із закордонних справ та політики безпеки Федеріки Могеріні повідомила, що глави МЗС країн-членів ЄС хочуть почути від міністра закордонних справ України Вадима Пристайка інформацію про хід реформ, що проводить новий уряд України.

Таку заяву вона зробила перед початком засідання Ради ЄС із закордонних справ у Люксембурзі, повідомляє Укрінформ.

«Важливо, що ми сьогодні приймаємо міністра закордонних справ України. Сьогодні важливо підтримувати увагу Євросоюзу та міжнародної спільноти до цього», - заявила Федеріка Могеріні.

Вона підкреслила, що глави МЗС країн - членів ЄС хочуть почути від Пристайко інформацію про хід реформ, що проводяться новим українським урядом.

Могеріні акцентувала, що ЄС найбільше підтримує реформи в Україні, а також територіальну цілісність і суверенітет країни.

Нагадаємо, Пристайко 14 жовтня здійснює робочі візити в Люксембург і Брюссель.

Раніше, Зеленський підписав закон для співпраці з ЄС.

Програма Кабміну: що нового (і не дуже) обіцяють щодо інтеграції з ЄС і НАТОКабінет міністрів Олексія Гончарука має намір продовжувати європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Як повідомлялося, Євросоюз перерахував до держбюджету України понад 12 млн євро. За інформацією, цей платіж відповідає досягненням України в реформуванні держуправління, зокрема, через запровадження більш конкурентних і прозорих процедур відбору державних службовців.

Що нового (і не дуже) обіцяють по інтеграції з ЄС і НАТО - за посиланням.

Також читайте, які обіцянки давав Зеленський і новий парламент щодо зовнішньої політики.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: