Матеріальна допомога до Дня захисника України: кому та скільки виплатять

Читать на русском
Родинам загиблих учасників Революції Гідності та АТО виплатять від 800 до 1500 гривень до Дня захисника України.

Родинам загиблих учасників Революції Гідності та АТО виплатять від 800 до 1500 гривень до Дня захисника України, 14 жовтня.

Про це йдеться на Офіційному порталі Києва.

Одноразову матеріальну допомогу в розмірі 1500 грн отримають:

  • кияни – члени родин осіб, смерть яких пов'язана з участю в масових акціях громадянського протесту, що відбулися в період з 21 листопада 2013 до 21 лютого 2014 року, а також осіб, яким посмертно присвоєно звання Герой України за участь в Революції Гідності;

  • кияни – члени родин загиблих в боях або померли внаслідок поранення або захворювання, отриманих при безпосередній участі в АТО, і кияни – члени родин загиблих бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності і державного суверенітету на сході України;

Як змінювалися зарплати та пенсії українських військових із 2014 до 2019 рокуЗа п’ять років війни зарплата солдата-стрільця на передовій зросла більш ніж учетверо. Про пенсії військовослужбовців, на жаль, цього сказати не можна.

  • кияни – члени родин добровольців і волонтерів, які загинули, зникли безвісти або померли внаслідок поранення в боях в зоні АТО.

Допомогу в 1000 грн отримають:

  • кияни, які отримали важкі тілесні ушкодження під час участі в масових акціях громадянського протесту, що відбулися в період з 21 листопада 2013 до 21 лютого 2014 року.

Виплату в розмірі 900 грн:

  • кияни, які отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості під час участі в масових акціях громадянського протесту, що відбулися в період з 21 листопада 2013 до 21 лютого 2014;

  • кияни, які брали участь в боях в АТО, в тому числі бійці-добровольці. 800 грн виплатять:

  • киянам, які отримали легкі тілесні ушкодження, побої або катування під час участі в масових акціях громадянського протесту, що відбулися в період з 21 листопада 2013 до 21 лютого 2014 року.

Раніше, президент України Володимир Зеленський заявив, що пільги для військових, які служили на Донбасі, не будуть скасовані.

Нагадаємо, 1 жовтня в Україні стартувала кампанія з осіннього призову на строкову службу, яка триватиме до 31 грудня. Загалом планується призвати 15 тисяч 200 громадян.

Призовний вік в Україні встановлено на рівні 20-27 років. Після отримання повістки призовник повинен з'явитися до військового комісаріату.

«Слово і Діло» вивчило, як змінювалися зарплати і пенсії військовослужбовців за час війни з Росією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: