Зеленський констатував поліпшення відносин з Польщею

Читать на русском
Відносини між Україною і Польщею налагодилися, заявив президент Володимир Зеленський під час пресмарафону.

Україна і Польща налагодили відносини між країнами.

Таку думку висловив президент Зеленський у ході прес-марафону в четвер, 10 жовтня, відповідаючи на запитання польського журналіста про те, чи приніс результат його візит до Польщі і чи є напрацювання для вирішення українсько-польського питання в історичному контексті.

«У нас було кілька зустрічей з президентом Дудою, також я зустрічався з вашим прем'єр-міністром, з польськими депутатами. У нас зараз налагодилися відносини, і ці відносини дуже непогані», - сказав президент.

За його словами, створено робочі групи з врегулювання історичних питань, підписано низку договорів з польською стороною. У тому числі «з'явилися відносини і в газовій сфері», зазначив Зеленський.

«Це для нас, українців, дуже важливо, особливо зараз, коли ми шукаємо різні треки, які б забезпечили нам енергетичну незалежність», - зазначив Зеленський.

«Ми не можемо забувати нашу історію, але ми повинні розуміти, що існує сьогодні, сучасні країни, сучасні відносини, сучасні люди, які не повинні між собою сперечатися іноді, коли це стосується історично складних питань з боку обох країн. Тому я думаю, що попереду нас чекає тільки дружба», - наголосив президент.

Раніше повідомлялося, що Україна надала Польщі формальну згоду на відновлення пошуково-ексгумаційних робіт на своїй території.

У Польщі заявили, що таке рішення Києва відкриває шлях до прориву в історичному діалозі між двома країнами.

Нагадаємо, «Слово і Діло» веде текстову трансляцію пресмарафону президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: