Авіакатастрофа під Львовом: «чорну скриньку» передали на дослідження

Читать на русском
Слідство відпрацьовує чотири версії авіакатастрофи літака Ан-12 поблизу Львова, а бортовий самописець скерували на дослідження.

Слідство відпрацьовує чотири версії авіакатастрофи літака Ан-12 поблизу Львова, а бортовий самописець скерували на дослідження.

Про це у понеділок повідомив заступник начальника слідчого управління ГУНП у Львівській області полковник поліції Андрій Кумечко під час брифінгу щодо розслідування обставин аварійної посадки літака АН-12, передає відділ комунікації ГУНП в області.

«Зараз відпрацьовуються такі версії причин авіакатастрофи – помилка пілота, помилка командно-диспетчерського пункту, технічна несправність літака та несприятливі метеоумови. Поліцейські вилучили бортовий самописець літака, документацію та скерували їх на відповідні дослідження. У провадженні також призначено ряд експертиз, які дадуть можливість остаточно встановити причини того, що відбулось. Окрім того, як тільки дозволить їх стан здоров’я, ми опитаємо членів екіпажу», - сказав Кумечко.

Він проінформував, що це був плановий рейс: літак слідував з Іспанії до Туреччини через місто Львів та перевозив вантаж поперечних підсилювачів дверей та даху до автомобілів Renault.

Нагадаємо, аварія сталася 4 жовтня під час виконання літаком авіакомпанії «Україна Аероальянс» чартерного вантажного рейсу по маршруту Віго (Іспанія) — Львів. За даними з бази профільного ресурсу Flightradar24, літаку 51 рік.

Всього на борту було сім членів екіпажу й один супроводжуючий вантажу. Загинуло п’ятеро людей, троє — постраждали. За фактом аварії відкрили кримінальне провадження.

Постраждалі перебувають у стані середньої важкості, загрози їх життю немає.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: