Кабмін запустив відкритий сервіс моніторингу держпідприємств

Читать на русском
Уряд запустив відкритий сервіс, який дасть можливість кожному моніторити зміни в державних підприємствах.

Уряд запустив відкритий сервіс, який дасть можливість кожному моніторити зміни в державних підприємствах.

Про це повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет в Facebook.

«Ми запустили разом з Opendatabot новий сервіс. Він зробить нашу державу прозорішою. Як ви знаєте, в нашій країні багато державних підприємств. Занадто багато. Якщо бути точним, 3654 одиниці», - написав Дубілет.

Також він нагадав, що минулого тижня Рада ухвалила закон, який відкриває можливість для приватизації державних підприємств (крім кількох).

«Отже, тепер кожен громадянин / журналіст / активіст може почати моніторити зміни, які відбуваються з усіма цими компаніями - зміна власників, керівництва, податкового статусу, судові справи тощо», - пояснив міністр.

Для використання сервісу необхідно відкрити в Telegram, Viber або Facebook Opendatabot і просто написати «Державні компанії», додав Дубілет.

«При будь-якій зміні вам в месенджер будуть надходити повідомлення. Держпідприємства - це наша спільна власність. За нею треба наглядати», - зазначив Дубілет.

Нагадаємо, парламент скасував перелік заборонених до приватизації державних підприємств, ухваливши законопроект № 1054-1 в цілому з подальшим техніко-юридичним доопрацюванням.

Раніше Рада ліквідувала комісію з питань приватизації.

Також Зеленський підписав зміни до закону про приватизацію держмайна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: