Напад на штаб-квартиру поліції в Парижі: є жертви

Читать на русском
У результаті нападу загинули четверо співробітників поліції. Нападника застрелили. За попередніми даними, він сам працював в штаб-квартирі поліції.

У Парижі скоєно збройний напад на штаб-квартиру поліції.

Про це інформує ВВС у четвер, 2 жовтня.

У результаті нападу загинули четверо співробітників поліції. Нападника застрелили. За попередніми даними, він сам працював в штаб-квартирі поліції. Його мотиви поки що невідомі.

Район події оточено. Найближчі до штаб-квартири поліції, розташованої на острові Сіте, станції метро закриті. На місце злочину виїхав голова МВС Франції.

За інформацією представника поліцейської профспілки Лоїка Травера, співробітник префектури пропрацював в цьому відомстві більше 20 років, останнім часом він був службовцем розвідпідрозділу.

«Він напав на колег спочатку в своєму кабінеті, потім в сусідньому і потім на сходах. Після цього він вибіг у двір, де вбив четвертого і був застрелений поліцейським із автомату. Він пропрацював у префектурі більше 20 років в якості адміністративного співробітника. Його мотиви належить встановити», - повідомив він.

Інший представник профспілки Фредерік Гійо вказав, що «це перший випадок, коли співробітник напав на своїх колег».

Відзначається, що напад стався в созоні будівлі, котра суворо охороняється, де знаходиться Управління розвідки префектури. На даний час навколо будівлі префектури створена заборонена зона, яку охороняють близько 200 поліцейських. Дороги і найближчі станції метро біля будівлі префектури, розташованої по сусідству з Собором Паризької Богоматері, перекриті.

До префектури прибув президент Франції Емманюель Макрон. Крім того, на місці перебуває прем'єр-міністр країни Едуар Філіп і голова МВС Крістоф Кастанер, який скасував у зв'язку із НП візит до Туреччини

Мер Парижа Анн Ідальго принесла свої співчуття.

«Париж сьогодні оплакує своїх [загиблих] у результаті цієї жахливої ​​атаки в префектурі поліції. Важкі втрати, кілька поліцейських загинули. Від мого імені та імені всіх парижан всі мої думки з сім'ями жертв і їхніми близькими», - написала вона в Twitter.

Раніше в Києві скоїли напад на депутата.

Також нагадаємо, в Ізраїлі було скоєно напад на посла Польщі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: