У МЗС не виключають відновлення залізничного сполучення з «Л/ДНР»

Читать на русском
За місяць-півтора по мосту будуть їздити автомобілі. Пізніше з'являться інші мости і нові перехідні пункти.

**Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що може бути відновлено залізничне сполучення з непідконтрольними Києву областями Донбасу. ** Про це він розповів під час обговорення відновлення моста в Станиці Луганській в програмі Свобода слова Савіка Шустера.

За словами міністра, за місяць-півтора по мосту будуть їздити автомобілі. Пізніше з'являться інші мости і нові перехідні пункти.

Він додав, що можливо, з'явиться залізничне сполучення, щоб люди могли комфортно переїжджати з одного боку лінії розмежування на іншу.

Пристайко підкреслив, що зараз частина залізничних доріг, з якими сполучення зупинили в 2014 році через бойові дії, контролюються сепаратистами.

Раніше, мністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що в планах відомства налагодити пасажирські перевезення на адмінмежі з окупованим Кримом.

Також президент України Володимир Зеленський заявив, що найближчим часом на законодавчому рівні затвердять положення, яке спростить отримання дозволу для відвідування Криму.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: